De Drie Decentralisaties in de praktijk: Zorg in Zaanstad

Zaandam_stadhuisOp vrijdagmiddag 29 augustus organiseert BAR samen met de afdeling Zaanstreek (Zaanstad, Wormerland, Oostzaan) een bezoek aan de gemeente Zaanstad.

Onderwerp van dit werkbezoek zijn de drie decentralisaties en de invulling daarvan door de gemeente Zaanstad.

Altijd al van Martin van Rijn, onze staatssecretaris, willen horen waarom de decentralisaties gaan lukken. En waarop wethouders en raadsleden zich moeten voorbereiden.

Altijd al eens willen weten of het Zaanse karakter van de buitenkant van het stadhuis van Zaanstad, direct naast het station van Zaandam, ook binnenin is verwerkt?

Altijd al eens willen weten, hoe de sociale wijkteams en de jeugdteams in Zaanstad functioneren en waarom en wat Zaanstad steeds minder doet vanuit het stadhuis en steeds meer met de sociale teams in de wijken?

Programma

  • 13.30 uur: inloop in het stadhuis, koffiecorner op de 2de verdieping (Stadhuisplein 100, 1506 MZ Zaandam)
  • 13.45 uur: welkom en rondleiding in het stadhuis, toelichting op vernieuwing stadcentrum Zaanstad en korte wandeling naar het station
  • 15.15 uur: (al dan niet eigen) vervoer naar buurthuis De Vuister (Molenwerf 14, 1541WR Koog aan de Zaan (www.devuister.com)
  • 15.30 uur: welkom en toelichting op werkwijze De Vuister. Jeroen Olthof geeft een toelichting op de sociale wijkteams en de jeugdzorgteams in Zaanstad. Bestuurslid buurtcentrum licht beheer en bestuur wijklocatie toe, hetzelfde doet een lid van het sociale wijkteam.
  • 16.45 uur: (al dan niet eigen) vervoer naar De Vertoeving (Westzijde 82, 1506 EH Zaandam)
  • 17.00 uur: Martin van Rijn: De ontwikkelingen in de WMO, jeugdzorg en participatie, gericht op de implementatie in gemeenten
  • 18.30 uur: diner in La Cubanita (Westzijde 50, Zaandam). Opgave vooraf verplicht (zie hieronder)
  • 19.30 uur/ 20.00 uur: einde werkbezoek

Gaarne aanmelden bij dhofmees@xs4all.nl (Ditte Hofmeester).
Hierbij graag vermelden:
1) Of u gebruik maakt van vervoer tussen de verschillende locaties (wordt geregeld, maar vooraf is wel nodig te weten hoeveel BAR-leden daar gebruik van maken)
2) Of u mee-eet (vis, vlees of vegetarisch); het bedrag ad 25 euro kunt u ter plekke voldoen bij Miep van Diggelen dan wel Ditte Hofmeester

Tijdens het werkbezoek is de BAR voor de laatkomers te bereiken op 06-15023526 (Ditte Hofmeester).