De explosieve groei van de Noordelijke Randstad

Bezoek aan ‘de Schoen’

Welke ruimtelijke gevolgen hebben de onstuimige groei van het on line winkelen, het auto-delen, de electrische auto’s en de nieuwe vormen van werkgelegenheid voor onze regio? Waar moet de explosieve groei van het wonen ruimtelijk neerslaan en welke kwaliteiten zijn nodig bij/voor een zorgvuldige stedenbouwkundige situering van al deze opgaven of laten we dit aan “ de markt” over?

infinity_sideDe BAR startte dit jaar haar programma flitsend met de bezichtiging van de tentoonstelling WHAT, een tentoonstelling over 1000 jaar Wonen en Werken in de Amsterdamse Regio afgelopen 4 maart.

 

infinity_terras2De tentoonstelling is te bezichtigen op de achtste verdieping van het voormalige ING Hoofdkantoor, tegenwoordig Infinity, ‘de Schoen aan de Zuidas’. Een unieke kans voor u om dit gebouw te bezoeken, met een prachtig uitzicht en terras.

Programma

Ook en vooral de tentoonstelling mag U niet missen. Om 14.00 uur exact start de bezichtiging van de tentoonstelling die loopt tot 15.30 uur.

Wij willen een hoogwaardige toelichting laten verzorgen door het Architectuur Instituut Amsterdam ( ARCAM),  door Fred Feddes, samensteller van de tentoonstelling en auteur van het boek 1000 jaar Amsterdam.

Na veel inspiratie te hebben opgedaan willen we vanaf 15.30 uur tot 17.00 uur wij ter plekke met elkaar inventariseren welke onderwerpen in de komende jaren een zorgvuldige ruimtelijke uitwerking vragen, gegeven de explosieve groei in onze grootstedelijke regio en welke keuzes daarbij moeten worden afgewogen.

Gasten:

Brahim Abid (Raadslid Amsterdam)

Jeroen Olthof ( wethouder Zaanstad)

Duco Stadig ( voormalig wethouder Amsterdam)

John van der Pauw (Fractievoorzitter Almere)

Vanaf 17.00 tot 18.00 uur nakaarten met borrel.

Aanmelden

Een deelname van minimaal 50 leden/donateurs is noodzakelijk. We maken de nodige kosten! Alleen als er voldoende aanmeldingen binnen zijn vòòr 22 februari a.s kunnen wij deze activiteit laten doorgaan.

Meldt U zich aub zo snel mogelijk aan bij Ditte Hofmeester ditte.hofmeester@xs4all.nl onder vermelding van BAR maart.

Bereikbaarheid

Infinity ligt op de Amstelveenseweg 500 en is uitstekend te bereiken.

Metro 50 en tram 16 en 24stoppen vlakbij, halte Amstelveenseweg. Daar stoppen ook de bussen 62, 170, 172 en 174.

Er ligt een breed fietspad voor de deur dat het Stadionplein verbindt met het Amsterdamse Bos.

Ook met de auto is het goed bereikbaar, afslag S108 van de A10. Parkeren in de omgeving is een stuk moeilijker. U zou de garage van de VU kunnen proberen.

 

Ter verdere inspiratie

De teloorgang van Amsterdam

Explosieve stad