Het gelijk van rechts

Reagan.Saluting“ Het gelijk van rechts “ of “ waarom brengt progressief Nederland haar standpunten altijd met rationale argumenten over en mikt conservatief op de emotionele( angst)snaar bij de kiezer?”.

Kijk, over de invloed van emotie op een politieke boodschap, ook eens naar deze politieke reclames.

Na het succesvolle Grand Gala, gaan we in deze Politieke Salon onder bovenstaande provocatieve noemer met elkaar aan de slag met inbreng van de volgende twee prominente gasten:

De avond staat onder leiding van Godfried Lambriex ( oud wethouder Amsterdam West).

Het programma is als volgt:

  1. een inleiding van Joop van den Berg, waarin hij een aantal thema’s gaat belichten over hoe de PvdA zich de komende jaren zou moeten opstellen in onderhandelingen. Op lokaal niveau worden we steeds vaker in een oppositierol gedrongen. We zijn niet meer onmisbaar, we zijn vaak te bestuurlijk, misschien soms ook te star. In een conceptartikel heeft hij eerder verzucht: waarom houdt niemand meer van de PvdA?
  2. Een bijdrage van Peter Paul Slikker, waarin hij gaat toelichten welke “ snaren” wij bij het electoraat zouden moeten zien te raken. Zijn progressieve partijen als de PvdA in hun argumentatie niet te rationeel, hoe doorbreek je angstpsychose m.b.t. het vluchtelingenvraagstuk, welke positieve emoties en daden moet “ links” daartegenover stellen. Hoe “ tackle” je het best het gekreun en gesteun over een te grote overheid in een land wat van oudsher bekendstaat om haar gedegen gepolder?

NIOD01_AF0744, 30-05-2002, 12:12, 8C, 3913x5128 (223+1463), 87%, niod poster fo, 1/80 s, R45.6, G29.7, B42.2

 

Na de pauze gaan we onder leiding van Godfried “ oefenen” en met elkaar de rationale en emotionele argumenten verzamelen met betrekking tot twee van de onderstaande thema’s:

  • wat is goed/slecht aan binnenkort te houden referendum? Dit wordt de komende maanden zeker een pro/contra Europa discussie.
  • Hoe verwoorden we onze passie/betrokkenheid m.b.t. de opvang van vluchtelingen? Welke grenzen trekken we daarbij wel of juist niet?
  • Het lokaal belastinggebied gaat vergroot worden. Wat zijn progressieve argumenten in deze discussie en hoe frissen we weer op dat belasting betalen ook heel veel oplevert en hoe dat in onze progressieve ogen zo goed mogelijk kan?
  • Opstelling PvdA bij samenwerken met andere partijen en maatschappelijke organisaties

Laat je daarbij helpen door deze lijst. We hebben ons laten inspireren door Drew Westen, schrijver van The Political Brain.

Je kan kiezen via de PvdApp welke jij behandeld wil zien.

De Politieke Salon vindt plaats op 20 november om 20:00 uur in Broedplaats De Vlugt/Van Eesterenmuseum, Burgemeester de Vlugtlaan 125.

 

Bereikbaar met tram 7 en 14 (o.a. metro De Vluchtlaan) richting Slotermeer, bus 21 vanaf Centraal 21, uitstappen halte Burgemeester Eliasstraat (is niet ver voorbij de Kolenkit, resp. stadsdeelkantoor West). Vanaf Sloterdijk kun je het best Metro 50 naar station De Vluchtlaan nemen.
Parkeren is in de omgeving ‘s avonds na negen uur gratis.